Met salmonella besmet citroengras van Verstegen in gourmetschotels AH

Albert Heijn roept uit voorzort de AH gourmetschotel en AH kant-en-klaar gourmetpakket terug. In het vlees van de gourmetschotels is citroengras van Verstegen verwerkt. Eerder trof het kruidenbedrijf in een partij citroengras salmonella aan. Daarom wordt dringend afgeraden de producten te eten. Salmonella kan een gevaar vormen voor de gezondheid, vooral voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). 

Het gaat om de AH gourmetschotel en het AH kant-en-klaar gourmetpakket dat alleen op ah.nl verkocht is. Voor beide producten gaat het om de volgende houdbaarheidsdata: 07-04-2022, 09-04-2022, 11-04-2022, 14-04-2022 en 16-04-2022.

Besmetting met salmonella

Een salmonellabesmetting ontstaat zo’n zes tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel. Mogelijke symptomen zijn koorts, buikkrampen en diarree. Een salmonellabesmetting ontstaat zo’n zes tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel. Mogelijke symptomen zijn koorts, buikkrampen en diarree. Wie denkt besmet te zijn, wordt geadviseerd contact op te nemen met zijn of haar huisarts.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Albert Heijn