Normal_callcenter_headset_telefoon_triage

Patiënten zonder spoedeisende klachten blijven de huisartsenpost Gelderse Vallei bellen, terwijl zij voor hun klachten terecht kunnnen bij hun eigen huisarts of bij de sites thuisarts.nl of moetiknaardedokter.nl. Mensen met echte spoedeisende klachten kunnen de post daardoor minder goed bereiken. Dit meldt Skipr. 

Huisartsenposten zijn bereikbaar voor mensen die ’s avonds, ’s nachts of in het weekend ernstige gezondheidsklachten hebben. Spoedpost Gelderse Vallei drukt iedereen op het hart om voor hun telefoontje goed na te denken of zij een spoedgeval zijn of niet. Zo niet, dan kan intussen thuisarts.nl of moetiknaardedokter.nl geraadpleegd worden en kunnen ze hun huisarts bellen zodra die weer een eigen spreekuur heeft.

Minder begrip en geduld 

Door de grote drukte aan de telefoon bij de huisartsenpost, moeten mensen steeds langer wachten. “Er is steeds minder begrip en geduld voor de triagisten die hard hun best doen om middels vragen een goede inschatting te maken van de ernst van de klachten”, zegt Marije Hilhorst, directeur Zorg bij Gelderse Vallei.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky