Paul Blokhuis wordt de nieuwe voorzitter van vereniging STZ

Paul Blokhuis zal tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen van 29 april door het bestuur worden voorgedragen voor benoeming tot voorzitter. Hij zal dan op 1 juli 2022 de taken overnemen van zijn voorganger Hans van der Schoot. Dat meldt ANP Expert Support. 

Binnen de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen staan de komende jaren in het teken van verdere initiatieven op het gebied van netwerkvorming, innovatie en transformatie. De STZ is verheugd dat Blokhuis hieraan leiding wil geven met zijn jarenlange bestuurlijke ervaring op lokaal en landelijk niveau op het terrein van zorg en welzijn.

Interim-voorzitter Peter Go: “Paul Blokhuis is een aanwinst voor onze vereniging. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst en hij is een enthousiast bestuurder. Dat hij een goed gevoel voor humor heeft, maakt dat hij naast een kundig ook een plezierig persoon is om aan het roer te hebben.”

Ambitieuze agenda

Paul Blokhuis: “Mijn adagium als bestuurder is dat iedereen moet kunnen meedoen. Zowel hulpvragers als aanbieders van hulp. Dat geldt uiteraard ook in de ziekenhuiszorg. Ik denk dat de STZ-ziekenhuizen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het doel om de juiste zorg op de juiste plek te organiseren. Ze hebben goede opleidingsmogelijkheden en doen volop aan wetenschappelijk onderzoek naar effectieve zorg. Ik kijk uit naar ontmoetingen met de vele enthousiaste medewerkers. Er is een ambitieuze agenda en ik werk daar graag aan mee.”

Paul Blokhuis zal per 1 juli 2022 beginnen als voorzitter van de STZ. Hans van der Schoot heeft zijn taak als voorzitter op 1 april 2022 neergelegd. Peter Go, bestuurslid STZ en algemeen chirurg St. Antonius ziekenhuis, treedt op als interim voorzitter van 1 april tot 1 juli 2022.

Door: Nationale Zorggids