Sanquin heeft vanaf 1 oktober nieuwe CEO

De heer prof. dr. Ivo N. van Schaik is met ingang van 1 oktober 2022 door de Raad van Toezicht van Sanquin benoemd tot CEO van Stichting Sanquin Bloedvoorziening. Hij volgt Tjark Tjin-A-Tsoi op, die na twee jaar afscheid heeft genomen van de Nederlandse Bloedvoorziening. Dit meldt Sanquin.

“De ervaring en bestuurlijke stijl van de heer van Schaik past volgens de Raad van Toezicht uitstekend bij het verder begeleiden van Sanquin bij de groei en ontwikkelingen die volgen uit de ingezette strategie. Zijn ruime medische en bestuurlijke ervaring binnen organisaties met een grote maatschappelijke rol geeft ons veel vertrouwen in zijn vermogen om de organisatie verder uit te bouwen. Daarbij mag de heer Van Schaik vertrouwen op een sterke en enthousiaste basis van medewerkers”, aldus Huibert Pols, Voorzitter van de Raad van Toezicht.

Spaarne Gasthuis

Ivo van Schaik is nu werkzaam als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Spaarne Gasthuis. Zijn bestuurlijke ervaring, gecombineerd met zijn omvangrijke wetenschappelijke carrière, sluiten goed aan op de organisatie en cultuur van Sanquin.

Voorrecht

“Wat Sanquin uniek maakt, is dat het inzamelen van bloed en plasma bij vrijwillige donors pas het startpunt is. Er worden bloedproducten en geneesmiddelen uit geproduceerd, en de donaties worden ingezet voor innovatie én voor wetenschappelijk onderzoek. Het voelt als een voorrecht om samen met alle bevlogen medewerkers van Sanquin de reis die mijn voorganger is gestart te mogen vervolgen en de organisatie in de komende jaren verder uit te bouwen. Meerwaarde vinden voor patiënten, donors en de maatschappij zal daarbij steeds mijn uitgangspunt zijn”, aldus Van Schaik.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Sanquin