Het Rode Kruis opent een Humanitair Servicepunt bij Ter Apel

Het Rode Kruis heeft maandag een Humanitair Servicepunt geopend voor de deur van het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat bevestigt een woordvoerder van de hulporganisatie na berichtgeving van Het Parool en RTV Noord.

Asielzoekers die buiten de poort van het aanmeldcentrum moeten wachten kunnen bij het Rode Kruis terecht voor informatie, medische hulp, eten en drinken en speelgoed voor kinderen. Het gaat om een test van twee weken. "Daarna kunnen we verlengen", aldus de woordvoerder. Het hulppunt is geopend op werkdagen van 10.00 tot 18.00 uur.

"Geen volwaardige humanitaire oplossing"

Eerder zette het Rode Kruis tenten op in Ter Apel, maar daar wil de organisatie niet meer aan beginnen omdat dit "geen volwaardige humanitaire oplossing" biedt.

Ook in Amsterdam heeft het Rode Kruis een nieuw Humanitair Servicepunt geopend, bij het kantoor van de hulporganisatie. Eerder staakte het Rode Kruis de medewerking aan het servicepunt op het Centraal Station, omdat de gemeente het beleid aanscherpte voor wie er daar geholpen mag worden. De woordvoerder van het hulporganisatie benadrukt dat ook het nieuwe servicepunt in Amsterdam geen overnachtingen biedt.

Door: ANP