Equipe en Catharina Ziekenhuis pakken samen tekort OK-personeel op

Catharina Ziekenhuis en zelfstandig behandelcentrum Equipe Zorgbedrijven gaan in het nieuwe schooljaar gezamenlijk anesthesiemedewerkers opleiden. Zo hopen zij de stijging van de personeelstekorten tegen te gaan. Dat meldt het Catharina Ziekenhuis. 

Die tekorten lopen nog altijd op. Daarom leidt het Catharina Ziekenhuis sinds 2020 niet de gebruikelijke tien, maar 16 nieuwe anesthesiemedewerkers op. Dat betekent wel dat er meer werkplekken beschikbaar moeten zijn. “In het Catharina Ziekenhuis is de verdeling laagcomplexe zorg/hoogcomplexe zorg ongeveer 20/80. Beginnende anesthesiemedewerkers staan het eerste jaar bij eenvoudige ingrepen. Dat betekent concreet dat we voor het aantal medewerkers dat we nu opleiden te weinig werkplekken hebben. Mooi dat Equipe in dat gat is gestapt en ons helpt”, aldus adviseur Opleiding en Ontwikkeling Kim Tulkens van het Catharina Ziekenhuis. 

Hoge standaard

Het Catharina Ziekenhuis verzorgt de opleiding. Equipe Zorgbedrijven biedt stageplaatsen en begeleiding. “Uiteraard wordt er niet getornd aan de eisen vanuit het Catharina Ziekenhuis. Wij voldoen aan de hoge standaard die aan de opleiding wordt gesteld. Onze mensen worden nu opgeleid om de anesthesiemedewerkers in opleiding goed te kunnen begeleiden”,  zegt Henriëtte Hubbers, Manager HR van Equipe. Voor de studenten is er een ander voordeel. “Zij ervaren twee verschillende werkplekken. Dat komt de kwaliteit van de opleiding zeker ten goede”, aldus Hubbers.

Aantallen

Op 1 september gaat de eerste anesthesiemedewerkers in opleiding van start bij Equipe voor deze laagcomplexe stage. Het succes van de eerste lichting is bepalend voor de verdere uitrol. De ambitie is om uiteindelijk tot grotere aantallen te komen.

Door: Nationale Zorggids