Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen

Marjoleine van der Zwan is de nieuwe directeur van de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ). Dat maakte het STZ-bestuur vandaag bekend tijdens de algemene ledenvergadering. Met deze benoeming krijgt haar periode als interim-directeur (vanaf mei 2022) een definitief vervolg. Dat meldt ANP Expert Support. 

Het bestuur van de STZ is ervan overtuigd dat Marjoleine van der Zwan, met haar achtergrond als zorgprofessional en biomedisch wetenschapper, een waardevolle bijdrage kan leveren aan de STZ. De nieuwe directeur heeft ruime managementervaring in de (ziekenhuis)zorg en financiële dienstverlening, en bouwde daarin een breed netwerk op. Vooral innovatie, technologie en ontwikkeling van mens en bedrijf hebben haar grote interesse.

Zorgtransformatie versnellen

Volgens Marjoleine van der Zwan zijn de uitdagingen in de zorgsector groot: “We hebben te maken met een groeiende preventieve, chronische en acute zorgvraag van patiënten. Om die groeiende vraag aan te kunnen is een transformatie, óók in de ziekenhuiszorg, noodzakelijk. De 27 topklinische ziekenhuizen in ons land zijn bij uitstek in staat de transitie naar toekomstbestendige ziekenhuiszorg te versnellen. In mijn nieuwe functie ga ik daaraan actief bijdragen.”

STZ-voorzitter Paul Blokhuis: “In de afgelopen periode heb ik Marjoleine leren kennen als een bijzonder doortastende directeur met een goed oog voor de belangen van de medewerkers van het STZ-bureau en het bestuur. We zijn ook heel blij met haar grote netwerk in de ziekenhuissector. Ik zie ernaar uit om de komende jaren met haar leiding te geven aan de STZ.”

Nieuwe strategie

Van der Zwan: “De komende tijd gaan we aan de slag met het definitief maken en uitvoeren van de nieuwe strategie. We willen innoveren, verbinden en inspireren. Ik kijk ernaar uit om hierin samen met Paul Blokhuis, het bestuur en de aangesloten ziekenhuizen het verschil te kunnen maken. Zodat we met en voor onze leden garant kunnen blijven staan voor de hoogstaande zorg die we als STZ-ziekenhuizen leveren. Nu en in de toekomst.”

Door: Nationale Zorggids