Recordbedrag opgehaald voor Hartstichting door kitesurfers

Kitesurfers hebben woensdag een recordbedrag van 650.000 euro opgehaald voor de Hartstichting tijden de kitesurfmarathon Hoek tot Helder. Deelnemers maken jaarlijks een tocht van 130 kilometer langs de Nederlandse kust. Het is de langste kitesurftocht van de wereld die in één dag wordt afgelegd.

Er deden dit jaar een recordaantal van vijfhonderd kitesurfers mee aan de vijfde editie van de tocht. Het evenement was binnen twaalf minuten uitverkocht. Onder anderen oud-schaatser Mark Tuitert, presentator Beau van Erven Dorens en de professionele kitesurfers Kevin Langeree en Lasse Walker kitesurfden langs de stranden van Hoek van Holland, Scheveningen, IJmuiden, Camperduin en Den Helder. "Ondanks dat het al november is waren de weersomstandigheden perfect", zegt organisator Martijn van Dijk, die zelf ook meedeed.

Baanbrekend onderzoek

"Een fantastisch resultaat voor dit geweldige evenement", aldus directeur van de Hartstichting Hans Snijder. "Hulde en dank aan alle deelnemers die aan deze ongelooflijk zware tocht hebben meegedaan. Dankzij hun prestatie vandaag kunnen we als Hartstichting weer een grote slag maken om baanbrekend onderzoek te financieren om hart- en vaatziekten sneller en beter te behandelen."

Door: ANP