Kabinet hoopt sportclubs snel te kunnen helpen met energierekening

Het kabinet hoopt sportclubs met hoge energiekosten snel te kunnen helpen, zei minister Conny Helder (Sport) voorafgaand aan de ministerraad. Wanneer er precies soelaas voor hen komt, kon ze nog niet zeggen. "Maar ik hoop vrij snel."

De minister vindt het "zorgelijk" dat clubs dreigen om te vallen vanwege de hoge energiekosten. "Het is belangrijk dat clubs niet onnodig onderuitgaan en mensen lid kunnen blijven."

Helder ziet al wel dat clubs het een en ander doen om de kosten te dekken. Ook kunnen ze hulp krijgen vanuit de gemeente en is er koopkrachthulp voor de lagere inkomens. Maar bijvoorbeeld het verhogen van contributie kan niet oneindig. Ze roept leden dan ook op solidair te zijn met elkaar. "Het wordt een zware winter."

Accomodatie sluiten

Meer dan een kwart van de amateurclubs overweegt de accommodatie de komende winter deels of volledig te sluiten vanwege de hoge energieprijzen, blijkt uit een enquête van de stichting Register van Verenigingsbestuurders (RVVB). De stichting dringt aan op een noodfonds. Ook de PvdA wil dat. Kamerlid Mohammed Mohandis riep de minister al op actie te ondernemen. Volgens hem staat "de winter voor de deur" en is er "geen tijd meer".

Door: ANP