'Ziekenhuis met een hart' is nieuwe docuserie over Amsterdams OLVG

Documentairemaker en presentator Coen Verbraak heeft voor BNNVARA een serie gemaakt over het Amsterdamse ziekenhuis OLVG. De vierdelige documentaireserie OLVG - Ziekenhuis met een hart is vanaf maandag 19 december op NPO 2 te zien.

"Het is een geweldig stadsziekenhuis, middenin een bruisende stad, met een diversiteit die me elke dag weer verrast", zegt een van de medewerkers van het OLVG in de serie. Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, zoals het tot 2015 heette, bestaat al sinds 1898. Het ziekenhuis in Amsterdam-Oost is uitgegroeid tot een echt stadsziekenhuis, waar alle culturen van de grote stad elkaar ontmoeten. Zwervers en drugsverslaafden, maar ook de grachtengordel-elite en toeristen uit alle landen van de wereld komen in het ziekenhuis samen.

Coronavirus

Twee jaar lang filmden Verbraak en zijn team in dit ziekenhuis, vóór en tijdens de corona-uitbraak. Ze liepen mee met artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers.

Verbraak maakte eerder televisiedocumentaires over Toon Hermans, Sonja Barend en Harry Mulisch. Ook was hij de maker van de documentaireseries Onze Jongens op Java, Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat en Molukkers in Nederland.

Door: ANP