Normal_rss_entry-362805

De revalidatiecentra in Nederland hebben moeite om overeind te blijven, waarschuwt hun overkoepelende organisatie, Revalidatie Nederland. De branchevereniging zegt dat bijna alle centra verlies draaien, onder meer door de hoge energieprijzen en stijgende personeelskosten. "Zonder oplossing op korte termijn loopt de zorg aan kwetsbare patiënten gevaar", aldus Revalidatie Nederland.

In de revalidatiecentra kunnen mensen op krachten komen na bijvoorbeeld een aandoening of een ongeluk. De centra behandelen naar eigen zeggen "steeds vaker complexe patiënten, met ernstige aandoeningen op lichamelijk, cognitief en psychisch vlak". Om die mensen te helpen, zijn relatief veel zorgverleners nodig, maar de centra vinden dat ze te weinig vergoeding krijgen voor hun werk.

Eerlijke prijs

Revalidatie Nederland roept zorgverzekeraars daarom op "een eerlijke prijs te betalen voor de zorg die de medisch specialistische revalidatie biedt". Hoeveel geld erbij zou moeten om uit de problemen te komen, meldt de branchevereniging niet.

Door: ANP