Tweede Kamerleden bezoeken Maastricht UMC+

Woensdag 11 januari kreeg het Maastricht UMC+ bezoek van Tweede Kamerleden van de tijdelijke commissie corona. Zij brachten een bezoek aan het ziekenhuis om inzicht te verkrijgen in het verloop van de coronacrisis, om te komen tot een onderzoeksvoorstel voor de opzet van een parlementaire enquête naar het verloop van deze crisis in Nederland. Dat meldt het Maastricht UMC+.

 

De Kamerleden kregen uitleg over de voorbereiding en aanpak van de coronacrisis door de bestuursvoorzitter Helen Mertens, samen met andere leden van het Crisis Beleidsteam Corona, directeur patiëntenzorg Karin Faber, directeur integraal capaciteitsmanagement Esther Peters, directeur facilitair bedrijf Denis Florack, hoofd IC Iwan van der Horst en internist-infectioloog Astrid Oude Lashof.

Daarna bezochten ze het laboratorium van de medische microbiologie, waar ze coronatests uitvoerden voor de hele regio, en de intensive care, waar de commissie informatie kreeg over onze BAZ-opleiding en opleiden van IC-verpleegkundigen tijdens de crisis.

Door: Nationale Zorggids