Normal_pexels-karolina-grabowska-4046950

Studenten van de TU Delft, Haagse Hogeschool en InHolland kunnen deze maand hun gratis HPV-vaccin halen bij één van de pop-up-vaccinatielocaties van de GGD Haaglanden op het terrein van hun onderwijsinstelling. Er loopt momenteel een inhaalcampagne voor HPV-vaccinaties bij mensen tussen de 19 en 27 jaar oud. Dit meldt Omroep West. 

Sinds 2010 krijgen meisjes vanaf 13 jaar een HPV-vaccinatie vanuit het Rijksvaccinatieprogramma. Sinds vorig jaar krijgen 10-jarige meisjes én jongens de prik aangeboden. Maar omdat jongens in het verleden geen vaccinatie aangeboden kregen, willen de GGD’en dat nu inhalen. Dit doen ze op basis van een advies van de Gezondheidsraad. Jongens en mannen die nu tussen de 19 en 27 jaar zijn, krijgen een uitnodiging voor HPV-vaccinatie. Ook meisjes die destijds geen prik hebben gehaald of slechts één van de twee prikken hebben gehad, krijgen een uitnodiging.

Gratis prik

Tijdens de inhaalcampagne is de vaccinatie gratis. Straks moeten mensen die niet voor de prik in aanmerkingen komen binnen het Rijksvaccinatieprogramma, er zelf voor betalen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky