Revalidatiezorg op maat dankzij digitale innovatie

HAN University of Applied Science en de Sint Maartenskliniek gaan samenwerken aan digitale innovaties in de revalidatiezorg. Dit gaan zij doen in het nieuwe dubbellectoraat digitale transformatie in de revalidatiezorg. Dat meldt Skipr.  

De Sint Maartenskliniek in Nijmegen ontwikkelt gepersonaliseerde revalidatiezorg met de inzet van ict en andere technologieën. Dat betekent dat patiënten een revalidatieprogramma op maat krijgen. Het doel van digitale zorgtechnologie is om patiënten zoveel mogelijk thuis te laten revalideren. Dat betekent dus ook dat de overgang naar thuis soepel moet verlopen. Via een online portal kunnen zorgprofessionals het elektronisch patiëntendossier delen van mensen die revalideren na een beroerte. De verpleegkundige kan dan melden dat de nieuwe medicijnen van de patiënt kunnen zorgen voor vermoeidheid. Dat is voor bijvoorbeeld een fysiotherapeut ook weer belangrijk om te weten.

Meerdere partners 

De Sint Maartenskliniek en de HAN werken ook nog samen met de Radboud Universiteit, de Universiteit Twente en verschillende technologiebedrijven.  

Door: Nationale Zorggids / Femke van Arendonk