Wachttijd van vijf weken voor reisvaccinaties bij GGD

De wachttijd voor een reisvaccinatie bij de GGD is op dit moment zeker vijf weken. Mensen die deze zomer en verre reis willen maken en daarom vaccinaties nodig hebben, moeten dus tijdig een afspraak maken. Het Landelijke Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) vreest ervoor dat mensen onbeschermd op vakantie gaan, wat levensgevaarlijk kan zijn. Dit meldt BN de Stem. 

Er zijn weer meer mensen die een verre reis boeken naar bijvoorbeeld Thailand, Indonesië of Vietnam. Vooral landen in Azië lijken populair, vermoedelijk doordat deze langere tijd in lockdown hebben gezeten. De kosten in deze landen zijn nagenoeg gelijk gebleven, alleen de vliegtickets zijn iets duurder. Ook boekingen naar Zuid-Amerika en het zuiden van Afrika zijn toegenomen.

Commercieel prikken 

Het is daardoor niet alleen bij de GGD’en heel druk, maar ook bij commerciële prikbureaus zoals de Stadskliniek in Breda. “Maar zowel in Breda als bij onze andere vestigingen in het land is er vooralsnog voldoende beschikbaarheid”, aldus een woordvoerster.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky