Normal_nurse-gently-touching-fragile-newborn-in-neonatal-2022-01-11-17-12-55-utc-min.jpg

Sinno Simons is met ingang van 24 mei het nieuwe bestuurslid Wetenschap bij Stichting Strong Babies. Simons brengt volgens de stichting een schat aan ervaring en expertise op het gebied van neonatologie en onderzoek. Dit meldt Strong Babies. 

Sinno Simons werkt als Neonatoloog en wetenschapper in het Erasmus MC in Rotterdam. Hij is zeer gedreven om zijn vakgebied ook op andere manieren te verbeteren. Zo is hij nauw betrokken bij de oprichting van Stichting N3, was jarenlang bestuurslid van stichting TULIPS (Training Upcoming Leaders in Pediatric Science), was de afgelopen jaren council member van de ESPR (European Society for Pediatric Research) en is de voorzitter van de Sophia Research commissie.

Behandelingen verbeteren

Simons is zeer ambitieus en gedreven om de zorg voor pasgeborenen en hun ouders te verbeteren. “We hebben een heel mooi vak. We kunnen heel veel, maar we kunnen echt een heleboel dingen nog niet. Ik wil zó graag dat we nog veel beter voor onze kinderen en hun ouders kunnen zorgen. Ik wil dat behandelingen beter worden en dat we ouders nog veel beter erbij betrekken. En dat we zwangere vrouwen al beter kunnen helpen, zodat het ze helemaal niet overkomt dat ze bij ons op de afdeling komen.”

Door: Nationale Zorggids