Zwolse huisartsenpraktijk van Co-Med uit regionaal samenwerkingsverband gezet

Medrie, het regionale samenwerkingsverband van huisartsen in Zwolle en Hardenberg, heeft huisartsenpraktijk DeBolleBieste van commerciële keten Co-Med uit de Zwolse huisartsenpost gezet. Artsen van de praktijk weigerden spoeddiensten te draaien en moeten volgens Medrie nu zelf de spoedzorg ’s avonds, ’s nachts en in het weekend regelen. Zilveren Kruis laat weten dat de 4.600 patiënten van deBolleBieste de regionale huisartsenpost kunnen blijven gebruiken en gegarandeerd blijven van spoedzorg. Dit melden RTV Oost en Tubantia.  

Volgens Co-Med heeft de organisatie helemaal geen spoeddiensten gemist, maar is het aan het uitzoeken hoe de samenwerking met Medrie in de toekomst beter kan. Volgens Medrie heeft DeBolleBieste meerdere waarschuwingen gekregen en is het na meerdere gesprekken uit de huisartsenspoedpost gezet. Deze beslissing is niet over één nacht ijs gegaan, benadrukt een woordvoerder. “Onder de bij Medrie aangesloten huisartsen is in aanloop naar deze maatregel toe veel onrust ontstaan en dat begrijpen wij.”

Huisartsen in Enschede tegelijk op vakantie

De commerciële huisartsenketen komt de afgelopen tijd vaker in het nieuws. In Enschede is een praktijk gesloten omdat de drie huisartsen tegelijkertijd op vakantie zijn. Er zijn niet genoeg waarnemers om de toestroom van patiënten op te vangen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky