Piloot Transavia weigert terminaal zieke vrouw haar laatste vakantie ooit

Omdat de piloot van Transavia vond dat de 60-jarige Kitty Trepels er te ziek en broos uitzag, weigerde hij haar te laten vliegen. Wat haar laatste vakantie ooit had moeten zijn, eindigt in een gefrustreerde vroegtijdige thuiskomst. Dit meldt Omroep Brabant. 

Trepels heeft sinds 2010 borstkanker en heeft in 13 jaar tijd 230 chemokuren gehad. Helaas is de kanker uitgezaaid en zit het overal in haar lichaam, maar bij de pakken neerzitten wil ze niet. Volgens artsen in 2016 had ze destijds nog 5 jaar te leven, maar ze is er nog. “Ik zit echt in de reserve van mijn leven”, zegt ze tegen Omroep Brabant. Een van haar wensen is om nog te kunnen genieten van vakanties en dat wilde ze doen met een reis naar Menorca, waar vrienden van haar wonen. Het ziekenhuis verklaarde Trepels fit genoeg en dus vertrok ze eerder deze week naar Schiphol om naar het Spaanse eiland te vliegen.

Schriftelijke verklaring

Vanwege haar kanker vraagt Trepels altijd om en rolstoel en personal assistant. Die vond haar er vermoeid uitzien. Hoewel Trepels aangaf dat alles goed ging, stonden er vlak voor boarding ineens drie stewardessen en een piloot voor haar neus. Omdat ze er niet fit uitzag, moe was vanwege het vroege tijdstip én in een rolstoel zat, weigerden ze haar mee te nemen in het vliegtuig. Ondanks pogingen van haar zus om de piloot duidelijk te maken hoe belangrijk deze vakantie voor Trepels is, wilde de piloot haar niet meenemen, behalve als zij een schriftelijke verklaring had. En die had zij niet. Een mondelinge verklaring van een verpleegkundige was niet genoeg.

Waarom de piloot haar niet wilde meenemen is niet bekend en ook Transavia wil niet aan Omroep Brabant melden wat de exacte reden is geweest. “Ik hoop dat Transavia inziet wat het een kankerpatiënt in de laatste fase van haar leven aandoet.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky