Normal_rss_entry-397498

Het Openbaar Ministerie verdenkt Fouad L., die na de dodelijke schietpartijen is opgepakt bij het Erasmus MC in Rotterdam, van driemaal moord, brandstichting en verboden wapenbezit. Woensdag werd hij voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank. Die besloot dat de verdachte veertien dagen langer vast blijft zitten, maakte het OM na afloop bekend.

De 32-jarige Rotterdammer wordt verdacht van het doodschieten van een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter aan het Heiman Dullaertplein en een 43-jarige docent in een collegezaal van het Erasmus MC.

Ook zou hij branden hebben gesticht in zijn eigen woning aan het Heiman Dullaertplein en het onderwijscentrum van het ziekenhuis. Het OM laat weten dat de definitieve tenlastelegging op een later moment volgt. De verdachte werd aangehouden onder het helikopterplatform van het Erasmus MC.

Waarschuwingsbrief

L. studeerde aan de Erasmus Universiteit, waar hij vorige week donderdag bewapend naartoe kwam nadat hij zijn buurvrouw en haar dochter had neergeschoten. De verdachte was een geneeskundestudent die het volgens de bestuursvoorzitter van het academische ziekenhuis had gemunt op de examencommissie, omdat hij niet zonder meer zijn artsenbul kreeg.

L. had alle tentamens met succes afgerond en zou dus basisarts kunnen worden, maar hij moest van de universiteit nog een psychologisch onderzoek laten doen. Dit had de universiteit besloten na een waarschuwingsbrief van het OM, waarin stond dat de man psychotisch gedrag zou hebben vertoond. De man is eerder veroordeeld voor dierenmishandeling.

Communicatie

L. zit nog in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben. Het OM meldt dat het onderzoek nog volop bezig is en dat daarom geen verdere mededelingen volgen. De verdachte moet over veertien dagen verschijnen voor de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam. Die bestaat uit drie rechters. De raadkamer kan het voorarrest verlengen met maximaal negentig dagen. Daarna volgt een eerste openbare zitting bij de rechtbank.

Door: ANP