Normal_combing-hair-in-the-bathroom-2021-12-09-04-40-02-utc

Uit onderzoek van de ANKO Sectie Haarwerken, uitgevoerd bij een extern comsumentenpanel, blijkt dat maar liefst 58,8 procent van de Nederlanders aangeeft haar- en of hoofdhuidproblemen te ervaren. En dat terwijl 86,6 procent van diezelfde groep aangeeft dat hun haar belangrijk is voor hun welbevinden en zelfvertrouwen. Dit meldt ANKO.

Haar- en hoofdhuidproblematiek is voor veel Nederlanders een probleem en vaak ook een taboe. Gespecialiseerde haarwerkspecialisten kunnen veel betekenen. Want er zijn goede behandelingen voor haar- en hoofdhuidproblemen. Maar uit onderzoek blijkt ook dat ruim 70 procent van de mensen met haar- en hoofdhuidproblemen niet weten dat ze bij een haarwerkspecialist terecht kunnen met hun problemen en vragen.

Zelfvertrouwen

86,6 procent van de Nederlanders vindt dat hun haar en kapsel bijdraagt aan het zelfvertrouwen en welbevinden. “Haar is ontzettend belangrijk voor het welzijn van mensen.” vertelt Willeke Pietersma, voorzitter van de ANKO Sectie Haarwerken. “Het is belangrijk dat er meer aandacht komt voor haarproblematiek, want het is een beladen onderwerp. Haarwerkspecialisten hebben veel kennis en kunnen een heel belangrijke rol spelen in het behandelen van haarproblemen.”

Specialist

Uit het onderzoek blijkt dat 70,3 procent van de Nederlanders niet weet dat je bij haar- en hoofdhuidproblemen voor een deskundig advies naar een erkende haarwerkspecialist kunt gaan. Bij haarwerkspecialisten denken mensen vaak aan ernstige haarproblemen, bijvoorbeeld haaruitval door chemo of alopecia. Maar een haarwerkspecialist kan ook veel betekenen voor mensen met minder ernstige klachten, die geen haarwerk nodig hebben. Willeke Pietersma: “Er is zoveel mogelijk qua preventie van haaruitval en het oplossen van problemen, maar helaas weet nog niet iedereen dit.”

ANKO

De ANKO Sectie Haarwerken verenigt zo’n 350 deskundige en erkende haarwerkspecialisten, die zijn getoetst op hun kennis en die continu worden geschoold met de laatste inzichten. Zij zijn gewend te werken met kwetsbare klanten. Hun salons zijn zo ingericht dat privacy voorop staat en klanten zich snel op hun gemak voelen.
 
Willeke Pietersma: “ANKO haarwerkspecialisten kennen heel goed de onzekerheden en gevoeligheden van bijvoorbeeld kankerpatiënten en mensen met alopecia, maar juist ook van mensen met ‘gewoon’ heel dun haar of een gevoelige hoofdhuid. Zorg en beauty gaan bij ons hand in hand en we zijn ons ook uitermate bewust van de rol die we hebben in het tijdig signaleren en doorverwijzen van problemen. Juist door tijdige signalering kan heel veel persoonlijke ellende voorkomen worden. En dat scheelt simpelweg zorgkosten!”

10 oktober

“Door op dinsdag 10 oktober een ‘Dag van het Haarwerk’ te organiseren, proberen we meer bekendheid te geven aan deze uiterst deskundige beroepsgroep” legt Willeke Pietersma uit. “En zo laten we mensen met haar- en hoofdhuidproblemen weten welke oplossingen er allemaal zijn. Op deze dag is dan ook iedereen welkom bij de lokale erkende haarwerkspecialist voor vragen, advies of een vrijblijvende kennismaking.”
 
Door: Nationale Zorggids