Bekritiseerde serie The Biohack Project ingekort met twee afleveringen

KRO-NCRV heeft besloten de achtdelige serie The Biohack Project in te korten. De reeks zal nu in totaal zes afleveringen tellen. De laatste aflevering wordt op 23 oktober uitgezonden.

Dat heeft de omroep bevestigd na berichtgeving van het AD. "In goed overleg met KRO-NCRV en de producent is een aantal weken geleden al besloten om de geplande acht afleveringen te comprimeren tot zes, omdat het bereik van het programma achterbleef bij de verwachting", melden de omroep en de NPO.

Kwakzalverij

In het programma leren bekende Nederlanders zoals Monic Hendrickx en Rick Paul van Mulligen hoe ze hun lichaam en geest de baas kunnen zijn en krijgen ze hulp om met stressvolle situaties om te gaan. Na de eerste aflevering kwam er kritiek in onder meer De Avondshow met Arjen Lubach, omdat het niet zou gaan om wetenschappelijk bewezen tips maar om "kwakzalverij".

Er werden zelfs Kamervragen over het programma gesteld. KRO-NCRV voegde daarna een extra waarschuwing aan het programma toe dat er geen wetenschappelijk bewijs is of de zogenoemde hacks wel of niet werken. Ook werd uitgelegd dat oud-roeier Govert Viergever, die de deelnemers begeleidt, "geen wetenschapper maar een ervaringsdeskundige" is.

Door: ANP