Wilhelmina Ziekenhuis voert betaald parkeren in: 1,50 euro per uur

Bezoekers die met de auto naar het Wilhelmina Ziekenhuis komen, moeten waarschijnlijk vanaf mei 1,50 euro per uur parkeerkosten betalen. Het ziekenhuis heeft hiertoe besloten vanwege de toenemende parkeerdrukte en geldproblemen: het WZA stevent af op een tekort van 1,5 miljoen euro. Dit meldt RTV Drenthe.

Parkeerplaatsen worden vaak bezet door mensen die helemaal geen afspraak hebben in het ziekenhuis, zij zetten de auto daar neer om vervolgens naar het treinstation te lopen of parkeren de auto daar als ze op vakantie gaan. Overigens geldt de maatregel niet voor WZA-personeel. Voor hen is er een aparte parkeerlocatie in de buurt.

Financiële druk verlichten

Het Asser ziekenhuis verwacht met de invoering van het nieuwe ziekenhuis-cao dat er een tekort van 1,5 miljoen euro zal ontstaan. Omdat de financiële druk op het ziekenhuis stijgt, kijkt het naar mogelijk financiële bijdragen of bezuinigingen. “Het invoeren van betaald parkeren is onderdeel van een breder pakket om de druk te verlichten”, legt bestuurder Erwin van Santen uit.

Mensen die niet een heel uur in het ziekenhuis verblijven hoeven niet meteen 1,50 euro te betalen. Het ziekenhuis rekent parkeerkosten per minuut (2,5 eurocent) en het eerste halfuur is gratis. Bezoekers die regelmatig naar het ziekenhuis komen omdat een patiënt er voor langere tijd ligt - of omdat zij er vaak zelf afspraken hebben - krijgen mogelijk korting.

Door: Nationale Zorggids