John Taks nieuwe baas van Admiraal De Ruyter ziekenhuis in Goes

Drs. J.M.M Taks (John) wordt de nieuwe baas van het Admiraal De Ruyter ziekenhuis in Goes. Dat meldt PZC. Taks leidt momenteel nog het Diakonessenhuis in Utrecht, Zeist en Doorn. Per 1 juni gaat zijn functie in.

Voorzitter Peter Draaisma van de raad van commissarissen is blij met de komst van Taks. Draaisma: ‘’Taks is een ‘ervaren bestuurder’, die gewend is om leiding te geven aan een ziekenhuis met drie locaties. Ik ben ervan overtuigd dat John een positieve bijdrage kan leveren aan het toegankelijk en betaalbaar houden van de zorg in Zeeland. Daarnaast heeft de raad van commissarissen het volste vertrouwen in de capaciteiten van John met betrekking tot ons nieuw te bouwen ziekenhuis.’’

Het driekoppige bestuur van het ziekenhuis is nu compleet met de komst van Taks. Linda Kemink en Jolanda de Vries zijn de andere bestuursleden.

Gedrag

Taks is niet van onbesproken gedrag. In 2015 is er een aangifte tegen Taks gekomen waarin hij verdacht werd van aanranding. Hij zou tijdens bedrijfsuitjes een medewerkster betast hebben. De eerste keer deed zich voor in de Efteling, tijdens een bedrijfsuitje. De andere keer vond het incident plaats in de lift van het bedrijf, zo luidde de aanklacht. De zaak werd uiteindelijk geseponeerd.

Door: Nationale Zorggids / Tijn Jansen 
Beeld: Diakonessenhuis