TopzorgGroep toegevoegd aan samenwerkingsverband Zeeuwse Zorg Coalitie

De Zeeuwse Zorg Coalitie (ZZC) heeft een nieuw lid: TopzorgGroep. Een van origine Zeeuwse zorgaanbieder met ruim 150 vestigingen verspreid door Nederland, die patiënten met onder meer de ziekte van Parkinson, rug- en/of nekklachten of trauma na een ongeluk behandelt. Dit meldt TopzorgGroep. 

In 2020 is de Zeeuwse Zorg Coalitie opgericht door ziekenhuis Adrz, ggz-instelling Emergis, ouderenzorgspecialist SVRZ, ZorgSaam en zorgverzekeraar CZ. Inmiddels bestaat de ZZC uit bijna zeventig organisaties. Onlangs heeft het samenwerkingsverband een IZA-subsidie van 83 miljoen euro toegezegd gekregen voor het uitvoeren van speciale projecten waarmee versneld invulling gegeven kan worden aan het regioplan ‘Samen houden we Zeeland en de Zeeuwse zorg gezond’.

Betalen voor behandeling

Volgens ceo en oprichter Ivo van Loo van TopzorgGroep loopt zijn zorginstelling al jaren voor op het Integraal Zorgakkoord. “Wat ons uniek maakt, is dat we integrale zorg bieden, van 0e tot 2e lijn, binnen en buiten de Zorgverzekeringwet om, van preventie tot fysiotherapeut en van psycholoog tot revalidatiearts of andere medisch specialist zoals een cardioloog. Wij doen wat nodig is en kijken wie daar belang genoeg bij heeft om eventueel te betalen.” Als zorgverzekeraars alle zorg zouden moeten betalen, zou de zorg onbetaalbaar zijn, aldus Van Loo.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky
Afbeelding: TopzorgGroep