Deels faillissement voor commerciële huisartsenketen Co-Med

Een basisarts en een groep doktersassistenten eisen tonnen terug van een onderdeel van commerciële huisartsenpraktijk Co-Med die bankroet is. Het faillissement is aangevraagd door deze groep oud-medewerkers en detacheringsbedrijf CareAbout. Zij hebben sinds november 2023 geen salaris meer ontvangen of factuur betaald gekregen. Dit meldt EenVandaag. 

Volgens eisers waren zij jarenlang de ruggengraat van de organisatie en waren zij verantwoordelijk voor het bereikbaar houden van de praktijken. “En nu krijgen we dit ervoor terug”, aldus een anonieme doktersassistente tegen EenVandaag. Tien van hen waren werkzaam op het centrale klantcontactcentrum, PCC Tele-Services, van Co-Med. Ze eisen bedragen terug tot wel 50.000 euro.

Curator 

Op dit moment werkt nog maar één medewerker bij het klantcontactcentrum. Levensgevaarlijk, zegt de assistente. Deze week wordt een curator aangesteld die de bedragen moet proberen terug te vorderen. Lukt dat niet op het failliete onderdeel van het bedrijf, dan worden de andere bv’s aangesproken. Gezondheidseconoom Xander Koolman zegt dat dit in strijd is met de wet. “Daar zou Co-Med niet zomaar mee weg komen.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky