Normal_151

Het Martini Ziekenhuis heeft het laagste gestandaardiseerde sterftecijfer van Nederland. Dat wijzen de onderzoeksresultaten van Kiwa Prismant uit. De cijfers over de periode van 2007 tot en met 2009 zijn berekend volgens de Hospital Standard Mortality Rate (HSMR)-methode. De HSMR van de Nederlandse ziekenhuizen varieert in deze periode van 60 tot 137. Wij scoren als enige ziekenhuis een HSMR van 60. De afdeling Communicatie heeft hierover vandaag een persbericht uitgedaan.

 De HSMR van het Martini Ziekenhuis is al vanaf 2003 significant lager dan dit landelijk gemiddelde. In de laatst gemeten periode scoort ons ziekenhuis in alle leeftijdscategorieën (vanaf 15 jaar) lager dan het gemiddelde en is met name de sterfte onder patiënten met darm-, bronchus- en prostaatkanker zeer laag.

 Hoewel pas in 2011 de gestandaardiseerde sterftecijfers over 2010 bekend hoeven te worden gemaakt, vindt bestuursvoorzitter Hans Feenstra het belangrijk nu al inzicht te geven in de resultaten over de afgelopen jaren. ‘Het Martini Ziekenhuis scoort al jarenlang goed en daarom vinden wij dat we dat ook naar buiten kunnen brengen. Het zegt iets over de kwaliteit en veiligheid van ons ziekenhuis. De wijze van registreren is een discussiepunt bij dit onderzoek, het Martini Ziekenhuis registreert al jarenlang strikt conform de richtlijnen. Ook als alle andere ziekenhuizen net zo goed zouden registreren, behoren we nog bij de beste ziekenhuizen van Nederland.’

Bron: Martini Ziekenhuis