Normal_207

Het HagaZiekenhuis in Den Haag en het bedrijfsleven in de Haagse regio gaan nauw met elkaar samenwerken. Met het oog hierop hebben zij op dinsdag 30 november de HagaAmbassade opgericht, zo meldt Skipr.

In de HagaAmbassade worden de ondernemingszin en medische deskundigheid samen gebracht in, zoals de initiatiefnemers het noemen, "een onderhoudende en stimulerende sfeer". De leden van de HagaAmbassade zijn afkomstig van bedrijven in de Haagse regio en het HagaZiekenhuis. Zij ontmoeten elkaar viermaal per jaar op themabijeenkomsten, waarbij de ondernemers een blik achter de schermen van het HagaZiekenhuis kunnen werpen.

De HagaAmbassade wil met name vraagstukken rond preventie, vergrijzing en wachttijden op een zakelijke manier en medisch verantwoord behandelen. Denktanks en projectteams moeten bijdragen aan een vitale en ondernemende regio Haaglanden.

Bij de oprichting van de HagaAmbassade waren tachtig vertegenwoordigers van bedrijven en 25 medewerkers van het HagaZiekenhuis aanwezig. De bijeenkomst stond onder leiding van voorzitter Agnès Kusters van de HagaAmbassade en bestuursvoorzitter Chiel Huffmeijer van het HagaZiekenhuis.

Ook aanwezig bij de oprichtingsbijeenkomst bestuursvoorzitter Roger van Boxtel (foto) van zorgverzekeraar Menzis.