Normal_271

Het UMCG start op woensdag 8 december de speciale kerstactie ‘Laat het zieke kind stralen’. De opbrengst van deze kerstactie is bestemd voor de aanleg van een kinderspeeltuin bij het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. Hierdoor kunnen kinderen straks tijdens hun ziekenhuisopname ook af en toe buiten spelen. In de speeltuin komt een theehuisje te staan; hier kunnen de vrijwilligers van de Stichting Vrienden van het UMCG veel activiteiten voor kinderen organiseren.
 
Vlak voor de ingang van het UMCG staat een 12 meter hoge kerstboom. Iedereen kan aan de actie ‘Laat het zieke kind stralen’ meedoen door een lichtje te kopen voor deze kerstboom. Voor iedere € 5,- wordt een lichtje in de kerstboom ontstoken. Een lichtje kopen kan door het UMCG eenmalig te machtigen om een bedrag af te schrijven. Dit kan via de website www.umcg.nl. Verder zijn lichtjes te koop in de speciale stand in de ontvangsthal van het UMCG.

Bedrijven en scholen
Ook bedrijven en scholen kunnen de actie ‘Laat het zieke kind stralen’ ondersteunen. Ieder bedrijf of school dat meer dan honderd lichtjes koopt, wordt vermeld op de lichtkrant die in de kerstboom is geplaatst. RTV Noord ondersteunt de actie ‘Laat het zieke kind stralen’. Zij besteden via radio en tv aandacht aan de actie en aan verschillende activiteiten rond de actie. Ook maken zij regelmatig de laatste tussenstand van het aantal gekochte lichtjes bekend.

De actie ‘Laat het zieke kind stralen’ loopt tot en met vrijdag 17 december.

Bron: UMCG