Normal_272

Op zaterdag 11 december 2010 organiseert het Universitair Medisch Centrum Utrecht voor de vierde keer de ‘Doe-Het-Zelf dag’ voor jongeren. Het succes van deze drukbezochte open dag zit hem in het feit dat scholieren zelf een dag aan de slag gaan in het UMC Utrecht. Het evenement richt zich op jongeren in de laatste jaren van de middelbare school en op mensen die al een beroepsopleiding volgen in de gezondheidszorg.

Vorig jaar kwamen maar liefst 1000 scholieren af op de Doe-Het-Zelf dag. Op 11 december kun je van 10.00 tot 15.00 uur zélf komen ervaren hoe het is om te werken binnen het UMC Utrecht. Ook kun je die dag diverse rondleidingen volgen over de verschillende afdelingen van het UMC Utrecht. Verder zijn het opleidingscentrum van het UMC Utrecht, Hogeschool Utrecht en ROC Midden Nederland aanwezig met informatie over de verschillende opleidingen.

“We willen jongeren interesseren voor een baan of opleiding in de gezondheidszorg”, vertelt Nicole Lisman, hoofd Werving bij het UMC Utrecht. “De Doe-Het-Zelf dag die we organiseren, is al een paar jaar een groot succes. Dat zit hem erin dat je niet alleen mag kijken, maar ook zélf aan het werk kunt. Daarin gaan we zover mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld zelf dotteren, infuusprikken, intuberen en reanimeren. Of een echo meemaken bij een zwangere vrouw, zelf een röntgenfoto maken, of ervaren hoe het is om IC-verpleegkundige te zijn. Je kunt zelfs ontdekken of je handig bent in de operatiekamer. En je kunt je kennis op gebied van een HIV besmetting testen. En dat is maar een greep uit de mogelijkheden.”

Aanmelden voor de Doe-Het-Zelf dag, de enige open dag waarop je zelf aan de slag mag, kan via www.werkenbijUMCUtrecht.nl.

Bron: UMC Utrecht