Normal_385

Renske Luntz, leerling verpleegkundige in MCA, heeft vorige week de zilveren medaille voor het beste vakmanschap als leerling verpleegkundige gewonnen.

Renske (rechts op de foto) deed dat tijdens de Europese kampioenschappen van Euroskills in Lissabon. Ze nam het met Sander Mantel (van Zadkine) op tegen nationale kampioenen uit zes andere Europese landen. Renske en Sander deelden de tweede plaats.

Beroepspraktijkvorming in MCA
Renske is vierdejaars leerling verpleegkundige BBL4 (werken en leren). De theorie volgt de perfecte tweede aan het Horizon College in Alkmaar en de beroepspraktijkvorming in MCA. Op het moment werkt de leerlingverpleegkundige 28 uur per week op afdeling neurologie van MCA.

Van regionaal kampioen tot tweede van Europa
EuroSkills is een Europees evenement waar honderden vakmensen in spé de beste van Europa willen worden binnen het vakgebied verpleegkunde. te worden in hun vakgebied. Nadat Renske en Sander de voorronde van de Calibris ZorgTopperwedstrijd in onze regio wonnen, streden zij in maart 2010 om de titel Calibris ZorgTopper, beste leerling-verpleegkundige van Nederland. Sander en Renske werden daar respectievelijk eerste en tweede en wonnen daarmee een ticket naar EuroSkills, Lissabon.

Bekroning
Tijdens EuroSkills hebben de kandidaten in verschillende casussen hun kunde op het gebied van medische handelingen en communicatie met de patiënt aan een internationale jury laten zien. Deze zilveren medaille is een bekroning op een jaar lang intensieve voorbereiding.

Promotie zorgberoepen
Calibris wil met de organisatie van de landelijke ZorgTopperwedstrijd en het meedoen aan de internationale wedstrijd bijdragen aan de promotie van het verpleegkundige vak. Dit alles met oog op de te verwachten grote personeelstekorten in de sectoren Zorg en Welzijn in ons land. Uiteindelijk wil Calibris jongeren en ouderen (zij-instromers) interesseren voor een carrière in de zorg of welzijnssector.