Normal_472
Van alle academische ziekenhuizen scoort het UMC St Radboud het hoogst in patiënttevredenheid. Dat blijkt uit het recent verschenen onderzoek 'Trends in tevredenheid 2003/2009' van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU).

Ruim 100.000 patiënten van de acht academische ziekenhuizen werden uitgenodigd voor 'Trends in tevredenheid 2003/2009' van de NFU.  Doel was na te gaan hoe tevreden patiënten zijn over klinieken en poliklinieken. Het gaat dan om ontvangst van de patiënt, bejegening en verzorging door verpleegkundigen en specialisten, informatie, respect en nazorg.

Op basis van de resultaten uit 2009 komt het UMC St Radboud als beste UMC uit de bus voor tevredenheid op de polikliniek en als gedeelde tweede voor de kliniek.
Hoogst aantal best practices

Ook als de tevredenheid per specialisme wordt vergeleken, scoort het UMC St Radboud uitstekend. Dan komt Nijmegen als nummer één tevoorschijn met het hoogst aantal best practices (aantoonbaar effectieve werkwijzen). Van de 33 best practices staan er elf op naam van het UMC St Radboud. Neurochirurgie scoort er vier in de kliniek. 'Onze afdeling levert niet alleen medisch inhoudelijke topzorg. De gehele zorg van elke patiënt ligt ons na aan het hart', zegt een trots afdelingshoofd dr. Ronald Bartels van Neurochirurgie. Ook Hematologie, Kindergeneeskunde en Algemeen Interne Geneeskunde behaalden elk een best practice in de kliniek.
Wat betreft het aantal best practices op de polikliniek, eindigt het Radboud op een gedeelde tweede plaats. Maag-, Darm- en Leverziekten tekent voor twee best practices en de afdelingen Geriatrie en Orthopedie hebben elk een best practice behaald.