Normal_839

Zorgverzekeraar Menzis heeft met VU medisch centrum een TopZorg-contract ondertekend voor de behandeling van borstkanker en liesbreuken in 2011 en 2012.

Menzis selecteert ziekenhuizen die voldoen aan bepaalde eisen en wensen rondom een behandeling. Hiermee probeert Menzis de beste zorg voor haar patiënten te krijgen. VUmc voldoet voor de behandeling van borstkanker en liesbreuken aan alle extra eisen die Menzis stelt. Het gaat daarbij zowel om hogere medische standaarden, maar ook snellere toegang en consistente en betrouwbare informatievoorziening. In VUmc krijgen alle patiënten dezelfde behandeling.

De scherpere eisen hebben vooral betrekking op het gemak voor de patiënt: diagnose-onderzoeken op één dag (one stop shop), flexibiliteit rondom spreekuren etc. Bij borstkanker bijvoorbeeld staat snelheid bovenaan: snelle toegang tot de specialist en snel geholpen worden met een ingreep. Daarnaast moeten informatievoorziening, communicatie en bejegening 'top of the bill' zijn. En sinds 2009: goede psychosociale begeleiding bij het omgaan met de spanningen die een dergelijke ziekte met zich mee kan brengen. Al deze zaken heeft VUmc voor zijn borstkankerpatiënten uitstekend georganiseerd.

Chirurg Lisette te Velde en medisch oncoloog prof. Epie Boven, leden van het mammateam verantwoordelijk in VUmc voor de behandeling van borstkanker zijn bijzonder blij met de keuze van Menzis. 'Wij vinden het belangrijk bij zo'n ingrijpende ziekte onze patiënten snel en vakkundig te helpen. Onze multidisciplinaire aanpak staat daarbij centraal, zodat de patiënt op alle gebieden medisch, fysiek, psychisch en sociaal gezien, gehoord en geholpen wordt.

TopZorg

In 2008 begon Menzis met TopZorg. Uitgangspunt: niemand weet zo goed wat bij ingrepen belangrijk is voor de patiënt als de patiënt zelf. Samen met medisch specialisten, medische kwaliteitsinstituten en gespecialiseerde patiëntenverenigingen heeft Menzis daarom de wensen en eisen in kaart gebracht en inmiddels voor tien behandelingen ingekocht.