Normal_719

Op maandag 3 januari 2011 opende het Sint Franciscus Gasthuis een Eerste Hart Hulp. Op de Eerste Hart Hulp worden patiënten met acute hartklachten, zoals pijn op de borst, kortademigheid of ritmestoornissen snel en vakkundig onderzocht. Het voordeel is dat deze patiënten niet eerst naar de Spoedeisende Hulp of polikliniek gaan, maar direct door een cardioloog worden gezien.

Snelle diagnostiek
Bij deze patiëntengroep is het zeer belangrijk dat ze snel worden onderzocht. Nadat de patiënt is opgevangen op de Eerste Hart Hulp, wordt dan ook direct gericht onderzoek gedaan, zoals een inspanningstest, hartechografie of CT-scan. Indien noodzakelijk wordt vervolgens met een behandeling gestart. Groot voordeel is dat de Eerste Hart Hulp, die uit vier bedden bestaat, zich op dezelfde verdieping bevindt als de afdeling Hartbewaking.

Compleet aanbod
De laagdrempelige toegang, snelle diagnostiek en omgeving die volledig is gericht op patiënten met een hartaandoening, maken de Eerste Hart Hulp een waardevolle aanvulling op de verpleegafdeling Cardiologie , afdeling Hartbewaking en Pijn op de borst polikliniek