Normal_799
Op vrijdag 7 januari bestaat patiëntenvervoer twintig jaar. De Raad van Bestuur van Westfriesgasthuis heeft grote waardering voor de groep vrijwilligers. Op vrijdag 14 januari wordt het 20-jarig bestaan gevierd. In welke vorm dat zal zijn, is een verrassing voor de vrijwilligers.

Hechte groep
In 1991 heeft mevrouw Vreeker, toenmalig hoofdverpleegkundige orthopedie, patiëntenvervoer opgezet. Patiëntenvervoer bestaat al 20 jaar en enkele van de vrijwilligers zijn vanaf de start werkzaam. De vrijwilligers van het patiëntenvervoer vormen een hechte groep, van wie een ieder zich zo lang mogelijk probeert in te zetten. De onderlinge samenwerking is goed en de gedrevenheid voor het vrijwilligerswerk straalt men dagelijks weer uit.

Begeleiden
De vrijwilligers begeleiden patiënten in bed of met rolstoel van of naar diverse afdelingen. Door deze ondersteuning hebben de verpleegkundigen meer tijd om ‘zorg aan het bed’ te verlenen. Iedere werkdag ontvangt patiëntenvervoer 100 tot 120 oproepen voor vervoer, de aansturing gebeurt door drie coördinatoren. Door de week is er een ochtend- en middagploeg aanwezig die uit zeven personen bestaat.

In 2009 is patiëntenvervoer van het Westfriesgasthuis gekozen tot vrijwilliger van het jaar door de lezers van West-Friesland op Zondag.