Normal_802
Op 13 januari 2011 overhandigt het UMC Utrecht de instructiefilm 'Infectiepreventie in het operatiekamercomplex’ aan het Diakonessenhuis en het St. Antonius Ziekenhuis. Aanleiding voor het maken van deze film zijn de rapporten van de Inspectie voor de Gezondheidszorg(IGZ) die de situatie in de Nederlandse operatiekamers heeft onderzocht. De film benadrukt een groot aantal aspecten die in het rapport van de IGZ worden benoemd en geeft aan wat de juiste procedure is. Hierdoor is de film bijzonder geschikt voor nieuwe medewerkers op OK-complexen.

De film is bedoeld voor alle ziekenhuizen in Nederland ter ondersteuning bij het onderwijs aan OK-assistenten, anesthesiemedewerkers en chirurgen. Uit de rapporten van de Inspectie voor de Gezondheidszorg blijkt onder andere dat onvoldoende bewustzijn van de risico’s tijdens een ingreep, een bijdrage kunnen hebben aan het ontstaan van een postoperatieve wondinfectie.

Het St. Antonius Ziekenhuis en het Diakonessenhuis steunen het initiatief van het UMC Utrecht. De ziekenhuizen komen daarom persoonlijk op 13 januari de film, die uitgebracht is op dvd, in ontvangst nemen in het UMC Utrecht.
Vanaf 17.15 is er een programma waarin Drs. W.M.C.L.M Schellekens, hoofdinspecteur curatieve gezondheidszorg van de IGZ, een inleidend woord zal houden.