Normal_1059

AMERSFOORT (ANP) - De locatie Amersfoort Lichtenberg van het Meander Medisch Centrum evacueert zaterdagavond ruim 170 patiënten. Het ziekenhuis kan de veiligheid van de patiënten niet garanderen vanwege problemen met de elektriciteit, aldus het hospitaal.

Vrijdag was er brand in een transformatorhuis. Dit ging gepaard met een stroomstoring, die ook zaterdag nog gevolgen heeft.

Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis gaat het om in totaal 172 patiënten die het betreffende ziekenhuis verlaten. De verwachting is dat het vervoeren rond half tien 's avonds gaat beginnen. Van de 172 mensen gaan er 34 naar huis; 138 patiënten gaan naar andere ziekenhuizen in onder meer Zeist, Nieuwegein, Utrecht en Hilversum en andere locaties van het Meander Medisch Centrum, zoals de locatie Amersfoort Elisabeth en de locatie in Baarn. Twaalf van de patiënten zijn komen van de intensieve zorgafdelingen.

,,Dit is een ingrijpende maatregel, die het ziekenhuis niet lichtvaardig neemt’’, aldus het ziekenhuis. ,,Het ziekenhuis ziet zich genoodzaakt om uit voorzorg tot deze evacuatie over te gaan. Anders kan het ziekenhuis de veiligheid van patiënten en de continuïteit van de zorg niet garanderen.’’