Normal_1062

AMERSFOORT (ANP) - Voor de deur van de locatie Lichtenberg van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort staat zaterdagavond laat een lange rij van soms wel twintig ambulances. De ambulances komen vanuit de verre omtrek zoals uit Amsterdam, Rotterdam, Zuid-Holland en van de Veluwe.

Voor het ziekenhuis zijn extra lampen geplaatst. In het ziekenhuis brandt op sommige verdiepingen geen licht op andere verdiepingen is het licht gedimd. De evacuatie lijkt rustig te verlopen. De pers krijgt op de stoep geen kans om patiënten te spreken.

Twee ambulancebroeders uit Rotterdam die juist weer aansluiten vertellen dat ze één patiënt hebben verhuisd en dat hun dienst er eigenlijk op zit. ,,Dat wordt overwerk.''

Een bedrijfshulpverlener van het ziekenhuis staat het verkeer voor het ziekenhuis te regelen. Normaal werkt hij op de operatiekamer maar hij is voor de evacuatie opgeroepen. De ziekenhuismedewerker voorspelt dat de evacuatie nog tot zondagochtend vroeg gaat duren. Het halfverlaten ziekenhuis maakt van binnen een macabere indruk, vertelt hij.