Normal_1128
Op 19 januari 2011 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ)voor het eerst de ziekenhuisapotheek Rijnstate in Arnhem geïnspecteerd op de GMP-z norm (Goede Manieren van Produceren in ziekenhuizen). De IGZ is van oordeel dat de ziekenhuisapotheek voldoet aan de aan gestelde kwaliteits- en veiligheidseisen. De IGZ heeft de onderdelen steriele en niet-steriele voorraadbereidingen, individuele bereidingen (inclusief cytostatica en radiofarmaca), medische gassen en het QC-laboratorium beoordeeld.

De ziekenhuisapotheek is blij met de uitslag. Zij kunnen hierdoor geneesmiddelen van hoge kwaliteit blijven produceren en leveren aan patiënten binnen en buiten het ziekenhuis. Het behalen van de GMP-z norm wordt gezien als een compliment voor alle medewerkers, die zich de afgelopen jaren hebben ingespannen om deze erkenning te behalen.

Al eerder in 2008 verleende de IGZ de ziekenhuisapotheek een fabrikantenvergunning. Dit betekent dat vanaf 2008 de ziekhuisapotheek zelf ook geneesmiddelen voor klinisch geneesmiddelenonderzoek produceert.