Normal_1255

Voor de 10e keer organiseren Intensive Care verpleegkundigen het Amsterdam Symposium. Op 4 en 7 februari 2011 delen sprekers en deelnemers van alle Amsterdamse IC-afdelingen hun vakkennis en ervaring in theater De Meervaart.

Dit keer is een programma samengesteld rond het thema Interne Geneeskunde en Maag, Darm en Leverziekten. Het tweede lustrum van dit unieke symposium zal op ludieke wijze worden omlijst.

De organisatie van het Amsterdam Symposium is in handen van een werkgroep waarin IC-verpleegkundigen vanuit Amsterdam en Amstelveen zijn vertegenwoordigd. Deze samenwerking is bijzonder. Het delen van ervaring, onderzoek en vakkennis om zodoende de kwaliteit van zorg op de diverse IC's voor volwassenen, kinderen en pasgeborenen te verhogen en de patient beter van dienst te kunnen zijn.

De afgelopen jaren heeft het symposium grotere bekendheid en belangstelling gekregen. Ook ziekenhuizen uit de omliggende plaatsen nemen deel aan het Amsterdam Symposium. Bovendien is dit het goedkoopste symposium in zijn soort. Met weinig middelen wordt jaarlijks een uniek symposium neergezet voor en door IC-verpleegkundigen. Best iets om trots op te zijn.

Kijk voor meer informatie over het Amsterdam Symposium op de website www.ic-amsterdam.nl (klik in het menu op '?Amsterdam Symposium').

Bron: VUmc