Normal_1532
De afdeling Kinderdermatologie van het Erasmus MC -Sophia organiseert een nostalgisch feest met bigband-muziek om geld in te zamelen voor de behandeling van ontsierende aardbeivlekken in het gezicht van kinderen.

Glenn Miller
Het feest vindt donderdag 24 maart plaats in het historische Koetshuis te Rotterdam, oud-IJsselmonde. De Rotterdamse Senioren Big Band zal swingende muziek spelen van onder meer Glenn Miller.

Gepest op school
Aardbeivlekken of hemangiomen zijn goedaardige vaatgezwellen en bestaan uit grillige kluwen bloedvaatjes in de huid. Ze ontstaan kort na de geboorte en worden de maanden daarna groter.
De rode vlekken zijn duidelijk zichtbaar en leiden er bij kinderen veelal toe dat ze worden nagestaard op straat en gepest op school. Rond de ogen zijn hemangiomen gevaarlijk, omdat ze het gezichtsvermogen kunnen aantasten.

Crème smeren

De behandeling bestaat uit het op de huid smeren of mondeling innemen van corticosteroïden. Wordt geen behandeling toegepast, dan verdwijnen de meeste aardbeivlekken pas na jaren. Ze kunnen littekens nalaten.
Volgens prof. Arnold Oranje, hoofd Kinderdermatologie, is de behandeling sterk voor verbetering vastbaar. Hij beklemtoont het belang van meer research.

Rode neus
De sponsoractie wordt ondersteund door clown Bassie, die zelf een rode neus heeft, ‘maar daar kan je wel om lachen’. Ook voetballer Roy Makaay en ex-voetballer Ben Wijnstekers zijn ambassadeur van de stichting Aardbeesie. Aardbeesie heeft als doel geld in te zamelen voor onderzoek rond het ontstaan van hemangiomen en het ontwikkelen van betere therapieën.