Normal_1544

Op 16 maart vindt het Health Valley Event plaats in de Vereeniging in Nijmegen. Dit event is dé ontmoetingsplaats voor iedereen die zich bezighoudt met innovaties in de health-sector. Minister Maxime Verhagen zal aanwezig zijn. UMC St Radboud is een hoofdsponsor en speelt een prominente rol op het Event.

Naar verwachting zullen ca. 800 personen uit het bedrijfsleven, overheden en gezondheidszorg het Health Valley Event bezoeken. Thema is Red Med Tech Highway. Dit is een samenwerkingsverband op de as Enschede-Nijmegen-Oss-Eindhoven met het UMC St Radboud als middelpunt. Doel is het ontwikkelen van innovatieve producten en stimuleren van bedrijvigheid van kennisinstellingen samen met de industrie. Focus ligt hierbij op valorisatie van innovaties op het snijvlak van (bio)medische technologie en gezondheidszorg.

Sprekers UMC St Radboud
Tijdens het hoofdprogramma van het Health Valley Event zal prof. dr. Mathias Prokop, afdelingshoofd Radiologie, ingaan op de prominente rol in de Red Med Tech Highway-samenwerking. Vervolgens wordt in parallelle sessies inhoud gegeven aan actuele thema’s binnen de moleculaire diagnostiek en therapie, translational medicine, e-Health en medische technologie, met:

- Prof. dr. Hein Gooszen, afdelingshoofd Operatiekamers;
- Dr. Hans van den Berg over Radboud Translational Medicine;
- Prof. dr. Jan Kremer, directeur MijnZorgnet;
- Drs. Bram Keulers over Happy Patiënt.

Pecha Kucha’s

In de middag zijn er dynamische presentaties (Pecha Kucha’s) van onder meer prof. dr. Stefaan Bergé (Mond-Kaak-Aangezichtschirurgie), prof. dr. Wout Feitz (Kinderurologie), dr. ir. Chris de Korte, (Klinisch Fysisch Laboratorium), dr. ir. Tom Scheenen (Radiologie) en prof. dr. ir. Nico Verdonschot (Biomechanica).

Nationaal voorbeeld
In een recente Bedrijvenbeleidsbrief van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Industrie is Red Med Tech Highway expliciet genoemd als nationaal voorbeeld van goede samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven. Daarom verzorgt minister Maxime Verhagen de afsluiting van het Health Valley Event met zijn visie op het belang en de stimulering van innovaties voor de Nederlandse economie. Daarna zal hij, samen met Beau van Erven Dorens, de finale van het Health Battle begeleiden.