Normal_1429

De minister van Volksgezondheid, mevrouw Edith Schippers, bezoekt op zaterdag 12 februari het Universitair Medisch Centrum Groningen. De minister wordt ontvangen door bestuursvoorzitter Bert Bruggeman en zal tijdens dit bezoek met artsen, verpleegkundigen en onderzoekers van gedachten wisselen over een aantal belangrijke thema’s in de gezondheidszorg.

Tijdens de lunch zullen bestuurders van het UMCG met Schippers praten over de organisatie van het UMCG, over hoe het UMCG bouwt aan de toekomst van gezondheid en over de focus van het UMCG op Healthy ageing. Natuurlijk zal ook de regionale samenwerking aan bod komen.

Het werkbezoek zal worden vervolgd in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG, waar de minister uitleg krijgt over de wijze waarop de zorg rond het zieke kind is georganiseerd. De positie van het UMCG in Noord- en Oost-Nederland en de samenwerking met Noord-Duitsland komen daarbij aan de orde. Schippers wordt ook bijgepraat over de organisatie van de Kinderoncologie in Nederland en de inzet van protonentherapie in de behandeling van kinderen met een hersentumor.