Normal_1561

Tientallen belangstellenden, onder wie patiënten, hun naasten en zorgprofessionals, luisterden donderdag 17 februari met grote belangstelling naar de sprekers op het Darmkanker Symposium in zalencentrum Lommerrijk in Rotterdam.

Het symposium werd door het Sint Franciscus Gasthuis en Maasstad Ziekenhuis georganiseerd ter gelegenheid van de verschijning van een bijzonder boek: ‘Darmkanker: Het boek voor patiënt, familie en professional’.

Het boek is geschreven door twee specialisten en twee verpleegkundig specialisten van eerder genoemde ziekenhuizen. Zij schreven het boek omdat ze vonden dat er weinig volledige en laagdrempelige informatie is over darmkanker. In Nederland krijgen ongeveer 11.000 mensen per jaar darmkanker.

Tijdens het symposium luisterden mensen naar presentaties over screening en erfelijkheid, over chirurgische technieken en over de psychologische aspecten van het ziek zijn. Bezoekers maakten bovendien kennis met Jolien Pon van de Stichting Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal. Zij mocht het eerste boek officieel in ontvangst nemen. Tevens werd het belang van bewegen uiteengezet. Natuurlijk konden de bezoekers direct aan de slag met een clinic bewegen, georganiseerd door een fysiotherapeute van het Sint Franciscus Gasthuis.

‘Darmkanker: Het boek voor patiënt, familie en professional’ is geschreven door Peter-Paul Coene, Lidy van Driel-Rooks, Annemarie van der Spek en Wietske Vrijland. Het verschijnt bij uitgever Bohn Stafleu en Van Loghem en is o.a. te koop bij Bol.com, BSL.nl en de betere boekwinkel. ISBN-nummer 978 90 313 81791.