Normal_1542
De Raad van Toezicht van het OLVG heeft op 14 februari j.l. de heer A. (Adriaan) Nühn MBA benoemd als nieuwe toezichthouder.

Als internationaal topman was Adriaan Nühn (57 jaar) tot 2008 executive vice president van de Sara Lee Corporation Management Board, CEO van Sara Lee International en voorzitter van de Raad van Bestuur van Sara Lee/Douwe Egberts. Tegenwoordig is Nühn als professioneel bestuurder voorzitter van de Raad van Commissarissen van Sligro Food Group en Macintosh Retail Group. Verder neemt hij deel aan commissariaten van onder meer Leaf International, Heiploeg, Plukon Royale en Alpinvest.

De Raad van Toezicht en Raad van Bestuur zijn verheugd dat de heer Nühn met zijn brede expertise en ervaring in het bedrijfsleven toetreedt als toezichthouder van het OLVG en vanuit die rol zal toezien op de kwaliteitsbewaking, de transparantie en het ondernemerschap van het OLVG

Conform de zorgbrede governance code en het reglement van de Raad van Toezicht is de benoeming voor een periode van vier jaar met de mogelijkheid van herbenoeming. Het rooster van aan- en aftreden van de leden van de Raad van Toezicht is openbaar via de website van het OLVG.