Normal_1573

Verpleegkundigen van de afdeling neonatologie van het azM gaan morgen, dinsdag 22 februari, een uitgebreide maaltijd bereiden voor in het Ronald McDonald Huis logerende ouders van kinderen die in het Maastrichtse ziekenhuis behandeld worden.

Achterliggende gedachte is de zorg en aandacht die de kinderen krijgen, ook aan de ouders te geven, maar dan op een andere manier en in een andere sfeer. Voor de afdeling zelf is het een aardige manier van teambuilding. Overigens zullen behalve de verpleegkundigen ook het hoofd van de afdeling kindergeneeskunde, prof. dr. Luc Zimmerman, en een van de leden van de Raad van Bestuur van het azM in de pannen roeren.

Drijvende kracht achter de opmerkelijke actie is Jos Jacobs, unitleider van de afdeling neonatologie. Volgens Jacobs schept de emotie en de zorg rondom het zieke kind een band tussen verpleegkundige en ouder. "Door deze kookavond wordt het natuurlijk nog een stuk persoonlijker. De verpleegkundige van neonatologie die een kindje heeft verzorgd, staat 's avonds voor de ouders van dat kindje te koken."

De maaltijd wordt gesponsord door tal van ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf, die vaak in natura hun bijdrage leveren. Directeur Margo de Kock van het Ronald McDonald Huis Maastricht is daar erg blij mee. Margo de Kock: "De ouders betalen 15 euro per nacht dat ze hier logeren, en de rest van ons budget moet komen van sponsors." Overigens doet ook het azM zelf een duit in het zakje.