Normal_1746

De Faculteit Psychologie en Neurowetenschap van de UM opent op woensdag 16 maart de deur voor het publiek voor De Avond van het Brein . Een aantal jonge onderzoekers geeft lezingen over de hersenen en hersenonderzoek, autisme, ADHD en veroudering. Er is voldoende mogelijkheid om vragen te stellen aan de onderzoekers.

Brain Awareness Week

De Avond van het Brein wordt gehouden als onderdeel van de Brain Awareness Week (14 t/m 20 maart 2011). Al sinds jaar en dag wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar het meest ingewikkelde orgaan van het menselijk lichaam; de hersenen. Dit orgaan is en blijft een fascinerend thema voor talloze wetenschappelijk onderzoekers over de hele wereld. Tijdens het jaarlijks terugkerende mondiale evenement de Brain Awareness Week worden de hersenen, hersenonderzoek en hersenletsel onder de aandacht van het grote publiek gebracht. Centrale vragen tijdens de week zijn: ‘Hoe werken de hersenen?’, ‘Hoe worden ze ziek?’ en, ‘Wat is het belang van de neurowetenschappen voor mens en maatschappij?’.
De Faculteit Psychologie en Neurowetenschap krijgt over enkele jaren de beschikking over de sterkste hersenscanners ter wereld.

Programma - woensdag 16 maart 2011:
19:00 uur                       Opening De Avond van het Brein
19:10 uur                       Hersenen en Hersenonderzoek – Drs. Nina Bien
19:50 uur                       Autisme – Dr. Petra Vlamings
20:30 uur                       ADHD – Dr. Petra Hurks
21:10 uur                       Veroudering – Dr. Pascal van Gerven
21:50 uur                      Sluiting

Locatie: Maastrichtzaal in het gebouw van de Faculteit Psychologie en Neurowetenschappen aan de Universiteitssingel 40 te 6229 ER Maastricht.
De toegang is gratis en aanmelden vooraf niet nodig.