Normal_1725

Het Catharina-ziekenhuis start eind dit jaar met de transmurale (poliklinische) Catharina Apotheek. Patiënten kunnen hier na ontslag uit het ziekenhuis of na bezoek aan een polikliniek, direct hun voorgeschreven medicijnen halen. Met de opening van de Catharina Apotheek in de centrale hal verbetert het ziekenhuis de kwaliteit van zorg en dienstverlening voor patiënten en wordt een soepele overgang van het ziekenhuis naar thuis bevorderd.

Specialistische zorg
Patiënten verblijven tegenwoordig steeds korter in het ziekenhuis en specialistische zorg wordt in steeds grotere mate ook buiten de muren van het ziekenhuis gevraagd. Indien de patiënt daarvoor kiest kan, na ontslag uit het ziekenhuis of na een polikliniek bezoek, de behandelend medisch specialist direct met de Catharina Apotheek overleggen hoe de medicatie voor thuis eruit moet zien.

Kwaliteit en service
Patiënten kunnen de benodigde medicatie vervolgens direct ophalen bij de Catharina Apotheek omdat het assortiment maximaal is afgestemd met de medisch specialisten van het ziekenhuis. De Catharina Apotheek geeft bij de uitgifte toegespitst advies over het gebruik van de geneesmiddelen. Deze werkwijze biedt optimale service en gemak voor patiënten van het Catharina-ziekenhuis omdat tijdens een bezoek aan het ziekenhuis zoveel mogelijk handelingen op één en dezelfde locatie kunnen worden verricht.

Verbetering zorgketen
De Catharina Apotheek werkt samen met de ziekenhuisapotheek van het Catharina-ziekenhuis en zal inhoudelijk gaan samenwerken met openbare apotheken en huisartsen. Het gaat hierbij om de juiste overdracht van informatie over medicatie bij opname en ontslag, en bij polikliniek bezoeken van patiënten. Daarmee verbetert de Catharina Apotheek de farmaceutische zorg door de hele keten. Apothekers en huisartsen uit de regio zijn op maandag 28 februari tijdens een bijeenkomst in het ziekenhuis geïnformeerd over de komst van de Catharina Apotheek.