Normal_1705

Louise Gunning-Schepers wordt per 1 september 2011 voorzitter van de Raad van Toezicht van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Zij wordt daartoe benoemd door het Ministerie van OC&W. Gunning-Schepers volgt Niek Urbanus op. Urbanus was de afgelopen tien jaar lid en vanaf 2007 voorzitter van de Raad van Toezicht.

Louise Gunning-Schepers (1951) studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan de Johns Hopkins School of Public Health in Baltimore, USA. Zij promoveerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Als onderzoeker was zij verbonden aan de Universiteit van Leuven en aan de Erasmus Universiteit. Ook werkte zij als beleidsmedewerker bij het ministerie van VWS. In 1991 werd zij hoogleraar sociale geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Van 1995 tot 1997 was zij lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Vanaf 1997 was Louise lid van de Raad van Bestuur van het AMC-UvA en vice­decaan. Sinds 2001 was zij voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC en decaan van de Faculteit der Geneeskunde van de UvA. Per 1 september 2010, tegelijk met de ingangsdatum van haar voorzitterschap van de Gezondheidsraad, is Louise benoemd tot universiteitshoogleraar Gezondheid en Maatschappij aan de UvA.

De Raad van Toezicht van het UMC Utrecht bestaat vanaf 1 september 2011 uit mw. Prof.dr. L. Gunning-Schepers, voorzitter, mw. A.M. Vliegenthart, lid, mw. Prof. dr. S.P. Verloove-Vanhorick, lid, Dhr. J.G. van der Werf, lid, drs. D.J. Barth, lid en mw. drs. A.M. Fentener van Vlissingen, lid.

De Raad van Toezicht is een orgaan dat wordt benoemd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW). De Raad van Toezicht is verantwoordelijk voor het benoemen van de leden van de Raad van Bestuur en voor het vaststellen en toetsen van het beleid van de Raad van Bestuur.