Normal_1754

Benieuwd hoe een verloskamer of operatiekamer eruit ziet? Zien wat er gebeurt bij het dialyseren van een nierpatiënt? Zelf een röntgenfoto beoordelen? Kom dan op zaterdag 19 maart tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Open Dag van het Catharina-ziekenhuis.

Live hartoperatie
Speciaal voor de Open Dag opereren de hartchirurgen deze zaterdag twee patiënten aan hun hartaandoening. Via een live-verbinding in ons Auditorium zijn deze operaties op een unieke wijze te volgen. Een hartchirurg in het Auditorium legt de operatie voor u uit terwijl de andere hartchirurg samen met het operatieteam de operatie op de operatiekamer uitvoert. De operaties zijn beide omleidingsoperaties van het hart, de zogehete bypass operatie. Het Catharina-ziekenhuis is het enige ziekenhuis in de regio waar dit soort operaties uitgevoerd worden. Wilt u de operatie volgen? Meldt u dan aan met het aanmeldformulier live hartoperatie. Er zijn beperkte zitplaatsen. U kunt zich ook telefonisch aanmelden tijdens kantoordagen tussen 9.00 en 16.00 uur: 040-239 6520. De operatie is ook te zien op een tv-scherm bij de stand van het Hartcentrum. U kunt dus altijd een stukje van de operatie volgen.

Rondleidingen en Looproute
U kunt diverse afdelingen een bezoekje brengen. Naast de rondleidingen met uitgebreide uitleg kunt u ook zelf een route volgen op de tweede verdieping langs een aantal afdelingen. Voor de rondleidingen haalt u op de Open Dag zelf een kaartje. De looproute kunt u zonder kaartje lopen. Hieronder vindt u de afdelingen die meedoen:

Rondleidingen

- Apotheek
- Radiotherapie
- Nucleaire Geneeskunde
- Radiologie/ Röntgen
- Technische Dienst (o.a. het dak en de liftmachinekamer)
- Verloskamers
- Pathologische Anatomie

Looproute op tweede etage
- Operatiekamer
- Kleine Chirurgische Ingrepen
- Urologisch Behandelcentrum
- Laboratorium
- Kapel
- KNO en logopedie
- Hartfunctie (ECG meten)
- Longfunctie
- Neurofysiologie
- Endoscopie
- Kindergeneeskunde

Doe- en informatiestands
Op de begane grond bevinden zich diverse doe- en informatiestands waarbij ook demonstraties gegeven worden:
- Operatiekamers & Anesthesie        
- Hartcentrum
- Laboratorium
- Oncologiecentrum
- Radiologie/ Röntgen
- Psychiatrie
- Orthopedie

- Intensive Care
- Longziekten
- Spoedeisende Hulp
- Dialyse
- Urologie
- Apotheek

Werken- en Lerenstand
Verpleegkundige, arts, laborant, operatieassistent... In het Catharina-ziekenhuis werken veel verschillende medewerkers. In de Werken- en Lerenstand op de Open Dag kunt u terecht met al uw vragen over werken en leren in het ziekenhuis. Welke vacatures zijn er? Wat zijn de arbeidsvoorwaarden? Welke opleidingen kunt u allemaal volgen? De medewerkers vertellen u graag meer over hun beroep en de opleidingen die daarbij horen!

Ambulance
Ook de ambulance van de GGD is op de Open Dag van het Catharina-ziekenhuis van binnen te bewonderen. Naast de hoofdingang kunt u een kijkje nemen binnenin de ambulance. Daarnaast leggen de ambulancebroeders u uit wat hun dagelijkse werkzaamheden zijn.

Voor de kinderen

Bob de Bouwer
Speciaal voor de kleine kinderen brengt Bob de Bouwer een bezoek aan de Open Dag van het Catharina-ziekenhuis. Bob helpt namelijk mee met alle bouw- werkzaamheden van het ziekenhuis en wil graag de patiënten, bezoekers en Bob de Bouwer in het Catharina-ziekenhuismedewerkers ontmoeten. Bob loopt van 11.00 tot 15.30 uur rond in het ziekenhuis. Kinderen kunnen hem een handje geven.

Op de foto als dokter, chirurg of verpleegkundige
Wil jij ook op de foto als echte dokter, verpleegkundige of chirurg? Laat je dan door professionele fotografen op de foto zetten! We sturen de foto dan digitaal naar je toe, zodat je deze aan al je bekenden kan tonen!

Kinderen mogen gegipst worden
Wil je weten hoe een gipsverband om je arm voelt? Tijdens de Open Dag kunnen alle kinderen het proberen bij de stand van de Spoedeisende Hulp. Natuurlijk haalt de gipsverbandmeester het verband er ook weer af voordat je naar huis gaat.

Parkeren
Bezoekers van de Open Dag kunnen parkeren op parkeer-terrein P1. Er zijn deze dag geen parkeerkosten.