Normal_1832

Sinds 4 januari 2011 kunt u op Nederland 1 (NTR) iedere dinsdagavond een aflevering bekijken van de nieuwe serie ‘In het Ziekenhuis', opgenomen in het St. Antonius Ziekenhuis . In elke aflevering staat één afdeling van ons ziekenhuis centraal. Wat doen de artsen daar precies? Wat voor mensen zijn het en hoe gaan ze met hun vak en hun patiënten om?

Producent Stokvis brengt onze artsen, specialisten en verpleegkundigen in beeld in hun dagelijkse praktijk en met hun dagelijkse uitdagingen. Vanzelfsprekend spelen de patiënten ook een grote rol en komen daarnaast ook de niet-medische afdelingen aan bod. Wekelijks trekt de uitzending gemiddeld 900.000 kijkers.

In de eerste negen afleveringen stonden de afdelingen Heelkunde (Chirurgie), Longziekten, Gynaecologie, Cardiologie, Radiologie, Intensive Care en Anesthesiologie, Maag- Darm- en Leverziekten, Hematologie en Vaatchirurgie in de spotlight.

Dinsdag 8 maart kunt u kijken naar de tiende en laatste uitzending van 'In het Ziekenhuis'. In deze aflevering staat de afdeling Plastische Chirurgie centraal. In de uitzending zien we onder andere Marion Gamelkoorn; zij kreeg op haar 31e borstkanker. Haar borst werd toen geamputeerd. Nu, 15 jaar later, laat ze haar borst reconstrueren door plastisch chirurg dr. Erik Zonnyvylle. Hij doet dat met de zogenaamde DIEP-flap methode, waarbij huid en vet van de buik gebruikt wordt om de borst te reconstrueren.

Daarnaast zien we Donna Jo. Ze is 8 jaar en houdt van musicals en doet ook wat modellenwerk. Ze vindt het heel vervelend dat haar ene oor heel anders is dan haar andere oor. Plastisch chirurg dr. Bart Stubenitsky opereert het oor van Donna Jo. Dan hoeft ze niet langer haar oren onder haar haren of onder petjes te verstoppen.

In het Ziekenhuis
Dinsdag 8 maart 2011
NTR, Nederland 1, 19:30 uur